Muži

Trojanovice I. vyhrály memoriál na Bystrém!

0x Foto, 0x Video, datum 20. 07. 2008, kategorie Muži
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Včera 19.7.2008 po skvělých zápasech s Tichou, který jsme vyhráli 4:1 a poté ve finále s divizním Frenštátem, který jsme porazili pro změnu 1:0, naši muži vyhráli celý memoriál a za předvedené výkony byli po právu odměněni při vyhlášení i dva naši hráči. Letní příprava na sezónu 08/09 se tak rozjela nejlíp jak jen mohla.

42. ročník memoriálu J. Jaškovského v kopané

Memoriál pro nás probíhal příznivě hned od jeho počátku. Začalo to tím, že jsme si při losování vytáhli jako soupeře na první zápas tým Tiché a ne Frenštátu, jak tomu bylo velmi často v minulých ročnících memoriálu na Bystrém, protože tichavjané byli pro náš tým rozhodně hratelnější soupeř než divizní celek. A tak proti sobě v prvním zápase memoriálu nastoupili pořádající tým z Bystrého a Frenštát p.R.



TJ EPO Frenštát p. R. - TJ Trojanovice Bystré
5:0

Favorit z Frenštátu si na tento zápas přivezl hned několik mladíků, kteří se zkoušejí prosadit do základního kádru pro novou sezónu a zřejmě i proto Frenštát nasadil od úvodu vysoké tempo hry. Bystré na letošní memoriál také velmi omladilo svůj mančaft, ale na rozdíl od Frenštátu nemělo tak široký kádr. Frenštát byl od začátku v převaze, ale jeho útočné manévry a střely v úvodu střetnutí výborně chytal brankář z Bystrého. Nicméně těchto akcí neustále přibývalo a proto se není čemu divit, když nakonec některé skončily gólem. Nakonec se v síti Bystrého objevilo hned pět gólů. Do finálového zápasu tak postoupil Frenštát p.R., vítěz minulého ročníku, a do boje o třetí místo hráči z Bystrého.



TJ Sokol Tichá - TJ Trojanovice I.
1:4 (0:1)

Góly za náš tým dávali:
O.Lichnovský, V.Suchomel, M.Vašenda, L.Bordovský
Sestava, která začala utkání:
Z.Parma - P.Kaduch, T.Rajnoch, J.Fusek, L.Bordovský - V.Suchomel, J.Vavroš, M.Bordovský, B.Mazoch - R.Fiala, O.Lichnovský
Další hráči, kteří se v zápase objevili:
L.Srněnský, L.Prorok, M.Vašenda, P.Šelepa


Tiché chybělo pro zápas pár opor, přesto nastoupili v docela silné sestavě. Naši muži dostali pokyn od nového trenéra M.Janáče, nevytahovat presink na půlku soupeře, ale počkat si až bude soupeř na naší polovině hřiště. Tato taktika byla celý zápas poctivě dodržována a jak se ukázalo, tak na soupeře platila. První poločas zápasu byl vyrovnaný a moc gólových příležitostí se neobjevilo. Přesto i z toho mála, mohl poločas skončit s celkovým počtem tří branek. Jeden gól neuznali rozhodčí O.Lichnovskému, kvůli údajnému postavení mimo hru. O.Lichnovský, si ale nedal říct a v závěru poločasu vstřelil už regulérní gól, když využil nedorozumění brankáře s obráncem. První polovina hry mohla ovšem skončit remízou, jelikož došlo k faulu v našem pokutovém území a hlavní arbitr ukázal na značku pokutového kopu. Náš golman Z.Parma ale střelu z penalty chytil standardním zákrokem a poločas tak skončil jednogólovým vedením našeho týmu.

V druhé pětačtyřiminutovce měl mírnou převahu náš celek a urodilo se i více útočných akcí. Po jedné takové zvýšili naši muži vedení na 2:0, když M.Bordovský zarazil svou výbornou defenzivní činností útok Tiché, míč převzal V.Suchomel, ten si narazil s L.Srněnským, který mu připravil krásný balón do běhu a V.Suchomel svým typickým tahem na branku zakončil gólem tuto krásnou fotbalovou akci. O několik minut později zakončil svůj útočný průnik na druhé straně podobnou akcí, jako byla ta předchozí, svým prvním gólem za muže M.Vašenda. A Tichá začínala pomalu ztrácet šanci na postup do finále memoriálu, i když ještě snížila na 1:3. Naši muži ale chvíli po obdržené brance vrátili vedení o tři branky gólem L.Bordovského, který si potáhl míč z pravého kraje více do středu a s přehledem zavěsil míč kolem levé ruky brankáře z Tiché. Soupeř mohl v závěru zápasu korigovat skóre na 2:4, poté co byla odpískána další penalta na našeho golmana Z.Parmu, ten si s ní ale znovu velmi dobře poradil a nepřipustil ve své síti další branku. Bylo tedy jasné, že ve finále se střetnou celky Frenštátu a Trojanovic I. a o třetí místo se poperou hráči z Tiché a Bystrého.



zápas o 3.místo
TJ Trojanovice Bystré - TJ Sokol Tichá
1:5

V tomto zápase Tichá přehrála Bystré, kterému tento ročník memoriálu moc nevyšel a obsadila tak konečné 3.místo. Trojanovice Bystré skončilo tedy na 4.místě.



zápas o 1.místo
TJ Trojanovice I. - TJ EPO Frenštát p. R.
1:0 (0:0)

Gól za náš tým dal:
J.Tobola
Sestava, která začala utkání:
Z.Parma - P.Kaduch, T.Rajnoch, J.Fusek, L.Bordovský - V.Suchomel, J.Vavroš, M.Bordovský, M.Vašenda - R.Fiala, O.Lichnovský
Další hráči, kteří se v zápase objevili:
L.Srněnský, R.Petr, D.Matyáš, P.Šelepa


Frenštát na tento zápas obměnil svou sestavu a proti našim mužům tak nastoupili hráči, kteří dopoledne v zápase proti Bystrému nehráli a kteří běžně hrávají divizní utkání v základní sestavě. Finálový zápas začal očekávaným náporem favorizovaného Frenštátu. Po centru z pravé strany trochu při vyběhnutí zaváhal náš golman a soupeř málem chyby dokázal využít. Naštěstí se tak nestalo a toto jeho zaváhání bylo první, ale také poslední v tomto utkání. O několik minut později zahrával Frenštát asi z 25m přímý kop. Střela frenštátského hráče skončila se štěstím na brankové konstrukci. Dále soupeř několikrát vystřelil po brance, tyto střely ale vždy náš brankář s přehledem lapil. Naši muži se dokázali trochu vymanit z frenštátského tlaku až asi v polovině poločasu. Z levé strany utekl po lajně V.Suchomel a stříleným centrem se pokoušel najít M.Vašendu na druhé straně. Ten však na míč těsně nedosáhl a frenštátský brankář mohl být jen rád, že se tak nestalo. Poté se až před brankáře prokličkoval L.Srněnský, se střelou ale bohužel otálel a na zdvojení frenštátských obránců již nevyzrál. Hezkou hlavičkou z těžké pozice se před koncem poločasu ještě předvedl L.Bordovský, střela ale letěla nad branku. Poločasový výsledek byl tedy překvapivě 0:0.

V druhém poločase naši muži předvedli výkon na hranici svých fyzických sil. Frenštát byl jasně lépe fyzicky připraven a proto měli během celého druhého poločasu velký tlak, nicméně trojanovičtí předvedli krásně, co se dá dokázat, když se v zápase dře až do konce a když se poctivě dodržují pokyny trenéra. Musíme ale přiznat, že k tomu bylo potřeba i nějaké to štěstí, které se jakoby vrátilo z dovolené během podzimní části uplynulé sezóny. Hned v úvodu druhé půle se dostal k míči J.Tobola, svým typickým způsobem si udělal prostor ke střele a tou pak následně překonal brankáře frenštátu. To ještě více nabudilo naše hráče odvést na hřišti maximum a ubránit jednogólové vedení. Frenštát se pokoušel neustále vyrovnat, jeho útočné nájezdy byly velmi nebezpečné, ale tzv. "prešovský beton" (úporné bránění deseti hráči) stěžoval hodně soupeři situaci. Frenštát si i vybral dost smůly, když nastřelil 2krát tyč, ale pokud šla nějaká jeho střela mezi tyče, tak ji náš brankář bravurně vychytal. Každá minuta ke konci zápasu trvala pro naše hráče déle než kdy jindy, vše nakonec ale dopadlo nad očekávání dobře a frenštát do konce zápasu vstřelit branku nedokázal. Urodilo se tak veliké překvapení memoriálu - Trojanovice I. porazily ve finálovém zápase divizní Frenštát p.R. 1:0.


Konečné statistiky memoriálu
1. místo: TJ Trojanovice I.
2. místo: TJ EPO Frenštát p.R.
3. místo: TJ Sokol Tichá
4. místo: TJ Trojanovice Bystré

Nejlepší brankář: Z.Parma (Trojanovice I.)
Nejlepší střelec: P.Fojtík (Tichá)
Nejužitečnější hráč: M.Bordovský (Trojanovice I.)



Další články z kategorie Muži

Důležité info
0x Foto, 0x Video, datum 18. 08. 2016, kategorie: Muži
XV. ROČNÍK MEMORIÁLU JAROMÍRA VÁVRY
0x Foto, 0x Video, datum 25. 07. 2016, kategorie: Muži
Muži doma deklasovali Skotnici
0x Foto, 0x Video, datum 11. 06. 2016, kategorie: Muži
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks