Světový fotbal

Analýza hráče › Luis Nani

0x Foto, 1x Video, datum 01. 09. 2012, kategorie Světový fotbal, přečteno 4155x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.
(foto: www.zimbio.com)

Volný překlad

 

1. ÚVODNÍ SLOVA

Čas 0:00
"Zdravím vás, jak se máte? Tady je Dylan Tooby a YouTube video kanál TheSoccerEssentials. Dneska se podíváme na řekl bych momentálně nejlepšího křídelního hráče Manchesteru United od dob Ronalda a to na Luise Naniho."

 

2. VÝJIMEČNÝ DRIBLING

Čas 0:21
"Když bych zabrousil několik let zpátky, tak bych vám v té době asi nedoporučoval Naniho vedení míče protože bylo spíš zaměřeno na efekt než na efektivnost, ale nyní je více efektivní a produktivní a to se mi na něm líbí. Budeme tedy dál mluvit o jeho individuálních schopnostech a dovednostech. Tyto jeho technické schopnosti získal tím, že je neustále trénoval a nacvičoval, ale všimněte si, že u toho používá pravou i levou nohu a díky tomu může snadno vést míč do obou směrů. A to je právě ono, protože právě kvůli tomu, že dokáže vést míč do levé i pravé strany, tak nikdy hned neodhadnete kam nakonec půjde. Proto pokud se chcete stát lepšími hráči, nehrajte jenom svou silnější nohou, musíte umět hrát oběma a umět vést míč do obou směrů. Díky tomu se stanete mnohem víc nepředvídatelnými a obtížnějí bránitelnými."

Čas 1:08
Ukázky Naniho vedení míče a kličkování...


 

3. KVALITA CENTRŮ

Čas 2:01
"U mnoha hráčů (a hlavně těch mladých) se stává, že když se dostanou do situace, kdy mají nacentrovat míč nebo dát finální přihrávku, tak bez přemýšlení nakopnou balón do šestnáctky a jen doufají, že se k někomu dostane, i když před tím mají čas zvednout hlavu a podívat se kam to přesně dát. To, co dělá Naniho tak nebezpečným, tak efektivním a tak dobrým, je jeho schopnost dát kvalitní centr. Někteří hráči dávají do svého centru více síly a rychlosti, ale Nani je dobrý v tom, že zvedne hlavu, podívá se kde má své spoluhráče a pak takovým zakrouceným stylem nacentruje na jednoho z vybraných spoluhráčů. No a toto se správně naučíte opět pouze jenom trénováním techniky a přesnosti. Proto příště až budete mít příležitost nacentrovat do šestnáctky, nekopejte bezmyšlenkovitě, ale zvedněte hlavu, najděte si svůj cíl a potom co nejlépe přihrajte. Pokud by to měl být vysoký míč, soustřeďte se na to, aby se do šestnáctky opravdu dostal. Pokud by to měla být přihrávka pod sebe, dávejte pozor, aby to váš spoluhráč dostal na jeho lepší nohu. Když budete svým spoluhráčům připravovat ty nejlepší možnosti jak vstřelit gól, pak budete mít i víc gólových asistencí."

Čas 3:03

Ukázky Naniho centrovaných míčů...


 

4. GÓLOVÝ STŘELEC

Čas 3:49
"Nani dává góly protože jednoduše góly dávat chce. Můžete si myslet, že je to hloupost, ale opravdu se nad tím zamyslete. Na hřišti jsou vždycky někteří hráči, kteří chtějí mnohem víc dát branku než ostatní. V týmu bývá vždycky dost hráčů, kteří se chtějí ve hře jen 'vést' a vůbec jim nevadí, když ze zápasu odejdou bez vstřeleného gólu nebo bez toho, aby měli na hru nějaký větší vliv. Pokud chcete být lepšími hráči, musíte chtít vstřelit branku tak moc hodně, že pokud odejdete ze hřiště bez gólu, tak z toho budete zklamaní, naštvaní a budete chtít hned v příštím zápase tu branku co nejdřív vstřelit. Proto pokud chcete střílet víc gólů, musíte to vážně moc moc moc opravdu chtít. Když se přistihnete, že na místo využití příležitosti ke střele volíte přihrávku, tak se toho musíte zbavit. Pokaždé když víte, že jste v situaci, kdy můžete vystřelit a dát branku tak vystřelte a nezáleží při tom jestli je to levačkou nebo pravačkou, nesmíte váhat, ale prostě vystřelit."

"Nejlepší střelci se stali těmi nejlepšími jen díky tréninku. Kdysi jsem viděl rozhovor s Nanim, ve kterém říkal, že strávil hodiny během dne střílením levačkou, protože pravou nohu už měl dostatečně dobrou. A tak pořád trénoval střelu levačkou, střelu levačkou, střelu levačkou až jí měl tak dobrou jako pravačku. A co můžete na Nanim vidět? No, že opravdu střílí víc branek a že střílí stejné množství gólů levačkou jako pravačkou. A to je to, co ho dělá tak nebezpečným. Protihráči prostě můžou očekávat, že dokáže vystřelit oběma nohama stejně nebezpečně."

Čas 5:12
Ukázky Naniho střelby...


 

5. ZÁVĚREČNÁ SLOVA

Čas 6:10
"Děkuju, že jste se dívali na toto video. Prosím přihlašte se k odběru tohoto kanálu na YouTube, stáhněte si mou volně dostupnou knížku o trénování a komentujte a sdílejte toto video. Uvidíme se příště..."



(na chyby v překladu můžete upozornit
e-mailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

 

Všechny epizody této video série

Analýza hráče › Luis Nani

9. Analýza hráče › Luis Nani

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ronaldinho

8. Analýza hráče › Ronaldinho

Dnešní díl hráčských analýz bude zaměřen na hráče, který tak trochu už zmizel z hlavní fotbalové scény, ale přesto stále patří na top úroveň. Řeč je o Ronaldinhovi, který se ve třiceti letech možná trochu předčasně rozhodl, že se vrátí hrát do své rodné Brazílie. Přestože si Ronaldinho už neudržuje takovou fyzičku a postavu jako před několika lety, kdy byl v nejlepší formě, stále se lze od něho naučit hodně užitečných věcí. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Carles Puyol

7. Analýza hráče › Carles Puyol

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Xavier Hernandez

6. Analýza hráče › Xavier Hernandez

V tomto díle hráčských analýz se zaměříme na hru jednoho z aktuálně nejlepších středních záložníků na světě, který má veliký vliv na celkovou hru svého týmu - Xavi Hernandez. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ángel di María

5. Analýza hráče › Ángel di María

Kouzelník s míčem, výborný nahrávač a zakončovatel... To vše zdobí křídelního hráče z Realu Madrid, na kterého se zaměříme v tomto díle hráčské analýzy - Ángel di María. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Nemanja Vidič

4. Analýza hráče › Nemanja Vidič

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Robin Van Persie

3. Analýza hráče › Robin Van Persie

V nové hráčské analýze si společně probereme hru, nebo přesněji góly, jednoho z nejlepších útočníků světa - Robina Van Persieho. Ten před nedávnem získal cenu za nejlepšího hráče sezóny anglické Premier League a to podle novinářů i samotných hráčů. Na ukázkách z jeho několika gólů uvidíte, proč je tak výborným střelcem. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Andrés Iniesta

2. Analýza hráče › Andrés Iniesta

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Gareth Bale

1. Analýza hráče › Gareth Bale

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3643x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4580x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4405x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4340x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks