Dorost

Shrnutí sezóny 2011/2012 - dorost

31x Foto, 1x Video, datum 08. 07. 2012, kategorie Dorost, přečteno 4152x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Dorostenci Trojanovic, resp. spojení dorostu Trojanovice I. a Trojanovice-Bystré, zakončili svou sezónu 2011/2012 v Okresním přeboru na 5. místě s 52 body. Oproti umístění z podzimní části sezóny se posunuli o jednu příčku nahoru a pouhý bod je dělil od třetího místa. Během uplynulého ročníku by se našlo několik zbytečných ztrát bodů, ale celkově je možné hodnotit sezónu jako úspěšnou. Dorost Trojanovic bude i v následujícím roce pokračovat ve formě spojení obou trojanovických týmů s tím, že své domácí zápasy první poloviny sezóny odehrají na hřišti pod Kozincem a utkání té druhé poloviny potom na Bystrém.

Komentář trenéra

Trenér Daniel Boháč k průběhu sezóny 2011/2012...

"Začal bych obecnou frází, že člověk by neměl být nikdy spokojený, protože nespokojenost je hnacím motorem úspěchu. Určitě to platí jak v běžném životě, tak i ve sportu. Z tohoto pohledu určitě vidím slabá místa a rezervy, se kterými se dá pracovat. Uplynulou sezónu bych zhodnotil ze dvou hledisek a to z hlediska sportovního a lidského."

a) Sportovní hledisko

"Nechtěl bych zbytečně vyjmenovávat všechny statistické údaje týkající se našeho týmu, ale pár čísel neuškodí. V sezóně jsme odehráli 26 zápasů a získali 53 bodů. Skončili jsme na 5. místě tabulky OP se 14-ti plusovými body. Myslím si, že je to jedno z nejlepších umístění dorostu Trojanovic v historii OP. Hlavně bodový zisk určitě stojí za zmínku. Přiznám se, že já jsem měl v plánu 55 bodů a umístění do 3. místa tabulky. To by byl dle mého mínění opravdu velký úspěch. Nakonec k tomu 3. místu chyběly 3 body a určitě bychom našli pár zápasů, kde jsme ty body zbytečně ztratili. Ale i tak musím tuto sezónu hodnotit jako úspěšnou, protože jsme neměli tak početný a silný kádr jako Studénka nebo Lichnov, a každá absence některého z členů základní sestavy se řešila velice těžce. I přesto jsme byli schopni odehrát kvalitní partii v podstatě s každým týmem, proti kterému jsme nastoupili. Proti každému jsme se snažili hrát svůj fotbal a přehrát ho svým fotbalovým umem. Samozřejmě, že ne pokaždé to vyšlo a kluci odehráli i slabší zápasy, ale přesto je musím pochválit za bojovnost, za snahu něco na hřišti vymyslet a také za to, že v každém zápase hráli až do konce, i když výsledek pro ně nebyl příznivý."

b) Lidské hledisko

"Tady bych se chtěl zmínit o několika věcech, které měly velký vliv na atmosféru v mužstvu. Za prvé to byla výborná parta, kterou kluci vytvořili. Nebyli parta jen na hřišti, ale také v soukromí, na různých akcích, diskotékách… To byl první předpoklad proto, aby byl tým úspěšný. Dokázali si mezi sebou vyříkat nevýrazné výkony, dokázali se navzájem pochválit a přijmout mezi sebe nové hráče a pomoci jim na hřišti. Za druhé bych chtěl říci pár slov o realizačním týmu. Ten tým jsem tvořil já, trenér Pavel Střalka a vedoucí mužstva Pavel Bača. Myslím, že jsme se vhodně doplňovali jak na tréninku, tak i v zápasech. Rozhodnutí o sestavě jsme dělali společně, každý řekl svůj názor a vždy jsme dospěli ke shodě. Zajímavé bylo, že v 90% jsme na sestavu a to co máme hrát, měli stejný názor. Oběma bych jim chtěl poděkovat za to, co pro mužstvo udělali a také za to, že jsem s mimi mohl pracovat."

Tabulka střelců

12 gólů


J. Blažek
J. Blažek
M. Kunc
M. Kunc

9 gólů


L. Slováček
L. Slováček
D. Šivic
D. Šivic

6 gólů

D. Drozd
D. Drozd


3 góly
P. Chovanec
P. Chovanec
V. Dobiáš
V. Dobiáš

2 góly
R. Střalka
R. Střalka
R. Knoll
R. Knoll

1 gól
M. Adamčík
M. Adamčík
H. Vavrečka
H. Vavrečka
D. Táborský
D. Táborský

Podrobné statistiky sezóny
(tabulky, výsledky zápasů, soupiska, ...)

 


 

k zápasům, které jej potěšily nebo zklamaly...

"Začal bych odzadu. Nejvíce mě zklamal 1. zápas sezóny v Mořkově, kdy jsme prohráli po bezkrevném výkonu 6:0. Vnitřně jsem cítil, že v tomto zápase bychom mohli uhrát nějaké body, ale skutečnost byla jiná. Utkání se hrálo za tropického vedra bohužel několik hráčů nedodrželo před zápasem životosprávu. Po 10-ti minutách byli vyřízeni a bylo jen otázkou času kdy a kolik gólů dostaneme. Bylo utrpením se na tento zápas dívat, ale pokusili jsme se s tímto zápasem ve 2. poločase něco udělat. Vytvořili jsme si několik velmi dobrých šancí, ale nic jsme neproměnili a naopak jsme inkasovali z rychlých brejků. V posledních 10-ti minutách to byly 2 zbytečné góly. Po tomto utkání jsme hráčům důrazně vysvětlili, že takhle to dál nepůjde a pokud by to šlo tímto směrem, že u mužstva nemusíme být. Naštěstí si dali říci a v dalším průběhu sezóny k takovému problému nedošlo. Když jsem na začátku mluvil o rezervách a slabých místech, které by šly ještě odstranit, tak dodržování životosprávy bylo jedním z nich. Nicméně pachuť po tomhle zápase ve mně zůstala ještě dost dlouho…"

"O tom, které zápasy mě nejvíce potěšily mám celkem jasno. Určitě to byly oba zápasy proti silným Kateřinicím, které v té době byly vždy na 1. místě tabulky. Nejpodařenější utkání určitě bylo v Kateřinicích, kdy jsme vyhráli 3:0 a tento výsledek byl naprosto zasloužený. Výsledek se zrodil po perfektním celoplošném výkonu, ve kterém dominovala naše kombinační hra s využitím obou křídelních prostorů. Myslím si dokonce, že to byl nejlepší výkon, u kterého jsem jako trenér dorostu byl přítomen. Na tomto místě bych rád upozornil na to, že před námi skončily v tabulce Kateřince a Starý Jičín. Oba soupeře jsme dokázali porazit jak v domácím zápase, tak i půdě soupeře!!! Velká škoda, že jsme neskončili v tabulce před nimi!"

"Co mě ještě mrzí je fakt, že jsme ani jednou neporazili Studénku nebo Lichnov. V domácích zápasech jsme k tomu měli docela blízko, ale nakonec zůstalo jen u jedné remízy 3:3 se Studénkou. Ve zbývajících utkáních brali body naši soupeři. V zápasech s těmito soupeři se naplno ukázalo, kde máme největší rezervy. Určitě se nespletu, když řeknu, že to bylo v zakončení. V každém zápase jsme si dokázali vytvořit šance ke vstřelení gólů, ale koncovka byla špatná někdy mizerná. V některých domácích zápasech se slabšími soupeři jsme na lavičce nevěřícně sledovali, co všechno je možné zahodit! Problémy s koncovkou nás provázely celé jaro i díky tomu, že jsme museli v útoku neustále variovat. Na začátku jarní sezóny se zranil kapitán mužstva L. Slováček, což negativně ovlivnilo naši hru dopředu a složení útoku i záložní řady. Nicméně zranění k fotbalu patří a jen na nás  a hráčích bylo, jak se s tím vypořádáme. Mnohdy to bylo kostrbaté, ale bojovností a kolektivními výkony jsme to zvládali."

"S jarní bilancí můžeme být spokojeni, škoda jen, že jsme nedokázali v posledním zápase porazit Mořkov a vrátit mu zmiňovanou potupnou porážkou… Bohužel herně to nebylo to pravé ořechové, a tak výsledná remíza byla spravedlivá."

 

 

k výkonům jednotlivých hráčů...

"Jestli dovolíte, tak nebudu nikoho jmenovat. Nebylo by to fér vůči ostatním. Každý člen kádru přispěl nějakým dílkem ke konečnému výsledku. Určitě bych mohl vybrat nějaká jména, ale neudělám to. Takže nejlepším hráčem pro mě byl „kolektiv hráčů“!"

"Co se týče toho, kdo udělal největší pokrok nebo naopak byl zklamáním, k tomu se taky raději nevyjádřím. Vždy jsem zastával názor, že co se řekne v kabině, má v té kabině i zůstat. Hráči ode mne slyšeli kritiku i pochvaly a doufám, že z obojího si něco vzali."

 


k plánům pro novou sezónu...

"Já už bohužel nemám s týmem dorostu žádné plány… Poslední domácí zápas s Mořkovem, byl zároveň i mým posledním zápasem v roli trenéra. Toto rozhodnutí nebylo náhlé, ale už před začátkem jarní části sezóny jsem byl pevně rozhodnutý skončit. Pohyboval jsem se u fotbalu 28 let a po tu dobu šlo samozřejmě spoustu věcí bokem. Nerad bych tady rozebíral své osobní důvody, ale v každém případě nemá můj odchod nic společného s týmem, u kterého jsem působil. Klukům i realizačnímu týmu přeji hodně úspěchů v následující sezóně, která  určitě nebude lehká."

"Situace v dorostu pro novou sezónu je taková, že oba oddíly (Trojanovice i Bystré) se dohodly, že bude pokračovat společné dorostenecké družstvo. V podzimní části se určitě bude hrát na Kozinci. Co se týče odchodů hráčů, tak letos skončili 4 hráči v dorostenecké kategorii. Jsou to Jan Blažek, Radek Knoll, Standa Dobiáš a Hynek Vavrečka. Všem přeji ať se jim daří v „dospělém“ životě, ať už budou dělat cokoliv. Byl bych rád, aby se někdo z nich prosadil i mužské kategorii, ale to už bude záležet jen na nich. Trenérem dorostu zůstává Pavel Střalka a vedoucím mužstva Pavel Bača. Pokud mám dobré informace tak realizační tým posílí ještě jedna osoba, kterou dobře znají fandové fotbalu především na Bystrém. Nebudu tady říkat jeho jméno, protože to ještě není 100%-ní a nechci vytvářet fámy."

"Závěrem bych chtěl poděkovat všem fandům a lidem z obou oddílů, které dorostenecký fotbal zajímal a snad se jim i líbil. Určitě přijďte kluky povzbudit i v následující sezóně. Vaše přítomnost je vždy vyhecuje ještě více. Děkuju i administrátorovi těchto stránek, že mi dal možnost vyjádřit se k dorosteneckému fotbalu a rozloučit se."

Reportážované zápasy

So 16. 6. 2012 Trojanovice I. - Mořkov 1:1 (1:1), 31x FOTO, 1x VIDEO
Dorost na závěr sezóny remizoval s Mořkovem





Dorost na závěr sezóny remizoval s Mořkovem



Další články z kategorie Dorost

Dorostenci zahájili sezónu výhrou s Kunínem
26x Foto, 1x Video, datum 11. 08. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4647x
Shrnutí sezóny 2011/2012 - dorost
31x Foto, 1x Video, datum 08. 07. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4153x
Dorost na závěr sezóny remizoval s Mořkovem
31x Foto, 1x Video, datum 17. 06. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4860x
Dorostenci zakončili sezónu remízou v Libhošti
0x Foto, 0x Video, datum 24. 06. 2011, kategorie: Dorost, přečteno 4777x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks