Světový fotbal

Analýza hráče › Nemanja Vidič

0x Foto, 1x Video, datum 22. 05. 2012, kategorie Světový fotbal, přečteno 3552x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.
(foto: www.football18.com)

Video bohužel nelze přehrát přímo na těchto stránkách, můžete si jej ale samozřejme jednoduše spustit na webu Youtube po kliknutí na odkaz níže...
Otevřít video v novém okně...

Volný překlad

 

1. ÚVODNÍ SLOVA

Čas 0:00
"Zdravím vás, jak se máte? Tady je opět Dylan Tooby a TheSoccerEssentials. Dnes se podíváme na skvělý vzor pro mladé obránce, rozebereme si hru Nemanja Vidice."

 

2. BRÁNĚNÍ ÚTOČNÍKŮ

Čas 0:26
"Nejprve bych vám chtěl ukázat příklady skvělého bránění natěsno útočících protihráčů, což Nemja Vidič provádí velmi dobře. Nemanja Vidič brání tak na blízko, že si protihráče dokáže 'podržet' rukou. Většina hráču - a speciálně ti mladí - se k protihráči nedostávají dostatečně blízko a dávají mu tak až příliš mnoho prostoru. A co je ještě horší, nejsou dost rychlí. Proto ponaučení zní: přistupte k útočícímu hráči rychle a zmenšete mu jeho volný prostor. Podívejte se, jak to dělá Nemanja Vidič, pořád je na nohách hodně pohyblivý a tak se nenechá překonat, v určitý moment potom pohotově přistoupí ještě blíž a jedním rychlý pohybem odkopne hráči míč nebo mu ho sebere. Takže ještě jednou... dostane se k hráči natěsno, nenechá jej s míčem otočit, je neustále v pohybu na špičkách a navíc se snaží být vždy mezi útočníkem a bránícím územím..."

Čas 1:13
Ukázky těsného bránění Nemanja Vidiče...


 

3. VYHRÁVÁNÍ HLAVIČKOVÝCH SOUBOJŮ

Čas 1:55
"Nemanja Vidič je jednoduše jeden z nejlepších hráčů ve hře hlavou... Tzn. vyhrávání hlavičkových a vzdušných soubojů. Ale proč je v tom tak dobrý? Prvně, prostě po tom míči 'jde', nečeká až míč doletí k němu, ale jde mu pohybem těla nebo hlavy s jasným cílem naproti. Druhá věc je, že vůbec neváhá, nezajímá se o to, jestli má na straně protihráče a že by se mohl ve střetu s ním zranit. V tu chvíli je zaměřen jen na jeden cíl a tím je odhlavičkování míče. A nakonec, Nemanja Vidič je hodně silný a stabilní, málokdy ho uvidíte nějak rozhozeného, vždy se snaží udržet pozici a to jsou důvody toho, že vyhraje tolik hlavičkových soubojů. Nyní se na to podívejte blíže..."

Čas 2:36
Ukázky hlavičkových soubojů Nemanja Vidiče...

 

4. TECHNICKÉ DOVEDNOSTI

Čas 3:27
"Nemanja Vidič je dobrý technický hráč. Obránci musí být taky techničtí. Dny, kdy byli obránci dobří pouze v odebírání míčů jsou už pryč. Každý hráč na hřišti by měl být dostatečně technický, měl by umět kvalitně přihrávat, kontrolovat a zpracovávat míč. Nemanja Vidič se hned potom, když vybojuje míč, vždycky snaží držet ho na zemi a hrát s tvořivými záložníky a být tak tímto způsobem sám tvořivý. Jedna z největších hloupostí, kterou v zápase nemám rád, je když se obránci snaží pouze o co nejdelší nákop. Tohle není v dnešním fotbale vůbec dobré. Když vyhrajete míč, snažte se držet pozici a přemýšlet jak být tvořivý a jak efektivně rozehrát. Samozřejmě, že mohou nastat situace, kdy budete muset odkopnout míč, abyste zamezili nebezpečí a to je v pořádku, ale pokud máte dost času, můžete zůstat klidní a snažit se dobře rozehrát."

Čas 4:22
Ukázky efektivní rozehrávky Nemanja Vidiče...


 

5. ZÁVĚREČNÁ SLOVA

Čas 4:58
"Nemanja Vidič je skvělým příklad komplexního obránce. Je výborný hráč, je také lídrem týmu, vítězným typem hráče a je skvělý učitel a proto se od něho taky učte. Kromě toho, že jste se na toto dívali, tak se z něj taky poučte. Můžete si z videa vzít nějaké informace? Můžete je aplikovat ve své hře? Tyto otázky by vás měly zajímat."

"Jako vždycky děkuju, že jste se dívali. Komentujte toto video, budu rád, když se dozvím, co si myslíte, jaké máte názory. Sdílejte toto video s kamarády, pomáhá mi to získat více diváků a tím taky více lidem pomoct. Uvidíme se příště..."



(na chyby v překladu můžete upozornit
e-mailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

 

Všechny epizody této video série

Analýza hráče › Luis Nani

9. Analýza hráče › Luis Nani

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ronaldinho

8. Analýza hráče › Ronaldinho

Dnešní díl hráčských analýz bude zaměřen na hráče, který tak trochu už zmizel z hlavní fotbalové scény, ale přesto stále patří na top úroveň. Řeč je o Ronaldinhovi, který se ve třiceti letech možná trochu předčasně rozhodl, že se vrátí hrát do své rodné Brazílie. Přestože si Ronaldinho už neudržuje takovou fyzičku a postavu jako před několika lety, kdy byl v nejlepší formě, stále se lze od něho naučit hodně užitečných věcí. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Carles Puyol

7. Analýza hráče › Carles Puyol

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Xavier Hernandez

6. Analýza hráče › Xavier Hernandez

V tomto díle hráčských analýz se zaměříme na hru jednoho z aktuálně nejlepších středních záložníků na světě, který má veliký vliv na celkovou hru svého týmu - Xavi Hernandez. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ángel di María

5. Analýza hráče › Ángel di María

Kouzelník s míčem, výborný nahrávač a zakončovatel... To vše zdobí křídelního hráče z Realu Madrid, na kterého se zaměříme v tomto díle hráčské analýzy - Ángel di María. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Nemanja Vidič

4. Analýza hráče › Nemanja Vidič

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Robin Van Persie

3. Analýza hráče › Robin Van Persie

V nové hráčské analýze si společně probereme hru, nebo přesněji góly, jednoho z nejlepších útočníků světa - Robina Van Persieho. Ten před nedávnem získal cenu za nejlepšího hráče sezóny anglické Premier League a to podle novinářů i samotných hráčů. Na ukázkách z jeho několika gólů uvidíte, proč je tak výborným střelcem. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Andrés Iniesta

2. Analýza hráče › Andrés Iniesta

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Gareth Bale

1. Analýza hráče › Gareth Bale

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3712x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4660x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4479x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4408x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4188x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks