Světový fotbal

Analýza hráče › Andrés Iniesta

0x Foto, 1x Video, datum 17. 04. 2012, kategorie Světový fotbal, přečteno 3753x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je výborný a přínosný Youtube kanál TheSoccerEssentials.
(foto: bestbarcawallpapers.blogspot.com)

Video bohužel nelze přehrát přímo na těchto stránkách, můžete si jej ale samozřejme jednoduše spustit na webu Youtube po kliknutí na odkaz níže...
Otevřít video v novém okně...

Volný překlad

 

1. ÚVODNÍ SLOVA

Čas 0:05
"Díky, že se díváte na toto video, vítá vás Dylan Tooby a TheSoccerEssentials. Doufám, že poctivě trénujete a zkoušíte si všechny poznatky taky prakticky, protože jednoduše prostě neexistuje nic jiného, co by nahradilo tvrdou práci v tréninku."

"Dnes se podíváme na jednoho z nejlepších hráčů Světa a taky podle mého názoru jednoho z nejinteligentnějších a nejchytřejších hráčů. V dnešní době je velký důraz kladen na technické dovednosti a fyzickou zdatnost. Tyto dvě oblasti jsou samozřejmě velmi důležité a neměly by být zanedbávány. Jedna oblast, které ale není věnována taková pozornost je inteligence a kreativní myšlení ve hře. Proto se blíže podíváme na jednoho z nejinspiratitivnějších hráčů z téhle oblasti - Andrés Iniesta."

 

2. PRVNÍ DOTEK

Čas 0:55
"První věcí, kterou bych k tomuto hráči chtěl zmínit, je jeho první dotek s míčem, kvalita jeho prvního dotyku. Pokaždé, když přebírá míč, tak si jej dá přesně tam, kde chce. Jestli chce mít míč u nohy nebo chce změnit směr pohybu, jeho první dotek je jednoduše perfektní. Skutečně můžu spočítat na prstech pouze jedné ruky, kolikrát ztratí míč, kvůli špatnému prvnímu doteku. Ovšem, že mu může být míč odebrán nebo se mu nepovede přímá přihrávka, ale jeho první dotek je něco, na čem si dá hodně záležet a nekazí jej."

"Hodně hráčů si myslí, že mají dobrý první dotek, zvlášť ti mladí... Můžete si nyní třeba říkat: 'No přece můj první dotek s míčem je docela dobrý, toto nemusí přece tolik trénovat.' Popravdě ale vůbec nevíte, jak na to skutečně jste. To, co dělá velký rozdíl mezi top hráči a průměrnými hráči je právě kvalita prvního doteku. Proto pokud se chcete stát lepším hráčem, nikdy nepodceňujte důležitost prvního dotyku a pořád se snažte v tomto zlepšovat."

Čas 1:54
Ukázka prvních doteků míče Andrése Iniesty...

 

3. PRODUKTIVNÍ DRIBLING

Čas 2:36
"Dále bych chtěl zaměřit pozornost na jeho dribling. Andrés Iniesta nepatří mezi ty hráče, kteří provádějí přemrštěné triky, není ani extrémně rychlý, ale na druhou stranu je velmi efektivní ve svém vedení míče a jak už bylo zmíněno dříve, je velmi chytrý. Některé hráče můžete vidět dělat různé přemrštěné kličky a někdy se jim podaří přihrát, někdy je o míč oberou. A pak tu máte jiné hráče, kteří nepoužívají takové 'kudrlinkové' triky, ale kteří jsou hodně efektivní v jejich vedení míče a ve většině případů taky víc úspěšní."

"Andres Iniesta tedy většinou využívá výborného dotyku s míčem, produktivního výběru prostoru po převzetí míče a rychlosti s jakou to vše provádí. Pamatujte, že rychlá akcelerace, i když nejste super rychlí, tak mála změna v rychlosti rozhodí bránícího hráče. Co mám na něm vážně rád a co dělá velmi často je, že i když je menšího vzrůstu, tak vždycky se snaží dát své tělo před bránícího hráče. To znamená, že když přebere přihrávku, natlačí své tělo před obránce a tomu nezbývá nic jiného než jej zfaulovat nebo ho nechat běžet. Proto to co chci, abyste si z tohoto vzali k srdci je, že nemusíte být extrémně rychlí a nemusíte provádět mnoho různých triků, pokud jste efektivní ve svém vedení míče, což znamená, že používáte produktivní doteky spolu s náhlými změnami v rychlosti a snažíte se dostat tělem před protihráče a věříte si v tom jak to provádíte. Nyní se podívejte co tím myslím..."

Čas 3:57
Ukázka produktivního vedení míče Andrése Iniesty...

 

4. HERNÍ INTELIGENCE

Čas 4:38
"Na závěr musím zmínit jeho herní inteligenci, o které jsem už mluvil i dříve, jeho takovou 'každodennost' na hřišti i s míčem. Když ho vidíte hrát, nikdy nezpanikaří a vždycky najde cestu, jak se dostat z nějakých potíží. Bez ohledu na to kolik má proti sobě protihráčů, vždycky najde způsob jak se uvolnit. To vychází jednak ze zkušeností, ale také z kreativního myšlení o kterém jsem už mluvil, tzn. hledání různých způsobů jak vyřešit problém. Proto když jste na hřišti, snažte se nikdy nepanikařit, snažte se vždycky zůstat klidní, analyzujte situaci, někdy musíte provést něco, co jste před tím nikdy neudělali. Nebojte se zkusit nové věci, ale danou situaci zanalyzujte a najděte způsob jak se uvolnit. "

Čas 5:23
Ukázka kreativního myšlení Andrése Iniesty...

 

5. ZÁVĚREČNÁ SLOVA

Čas 6:16
"Děkuju, že jste se dívali na toto video. Vím, že pokud se budete snažit aplikovat to, co jste se naučili v tomto videu, tak můžete být na hřišti mnohem víc úspěšní. Andrés Iniesta je skvělým příkladem inteligence a technických dovedností, tedy věcí na kterých byste měli pořád pracovat a vylepšovat je. Proto pokud tyto věci začnete praktikovat v trénincích, uvidíte zlepšení. Děkuju ještě jednou za shlédnutí videa a prosím komentujte a sdílejte toto video s vašimi kamarády, protože jsem vždycky rád, když si můžu přečíst vaše názory. A pamatujte, že shlédnutí videa je jedna věc, ale provádět všechny naučené věci v reálu a čerpat z nich výhody je věc druhá. Mějte se..."

Čas 7:00
Další ukázky ze hry Andrése Iniesty...


(na chyby v překladu můžete upozornit
e-mailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

 

Všechny epizody této video série

Analýza hráče › Luis Nani

9. Analýza hráče › Luis Nani

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ronaldinho

8. Analýza hráče › Ronaldinho

Dnešní díl hráčských analýz bude zaměřen na hráče, který tak trochu už zmizel z hlavní fotbalové scény, ale přesto stále patří na top úroveň. Řeč je o Ronaldinhovi, který se ve třiceti letech možná trochu předčasně rozhodl, že se vrátí hrát do své rodné Brazílie. Přestože si Ronaldinho už neudržuje takovou fyzičku a postavu jako před několika lety, kdy byl v nejlepší formě, stále se lze od něho naučit hodně užitečných věcí. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Carles Puyol

7. Analýza hráče › Carles Puyol

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Xavier Hernandez

6. Analýza hráče › Xavier Hernandez

V tomto díle hráčských analýz se zaměříme na hru jednoho z aktuálně nejlepších středních záložníků na světě, který má veliký vliv na celkovou hru svého týmu - Xavi Hernandez. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ángel di María

5. Analýza hráče › Ángel di María

Kouzelník s míčem, výborný nahrávač a zakončovatel... To vše zdobí křídelního hráče z Realu Madrid, na kterého se zaměříme v tomto díle hráčské analýzy - Ángel di María. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Nemanja Vidič

4. Analýza hráče › Nemanja Vidič

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Robin Van Persie

3. Analýza hráče › Robin Van Persie

V nové hráčské analýze si společně probereme hru, nebo přesněji góly, jednoho z nejlepších útočníků světa - Robina Van Persieho. Ten před nedávnem získal cenu za nejlepšího hráče sezóny anglické Premier League a to podle novinářů i samotných hráčů. Na ukázkách z jeho několika gólů uvidíte, proč je tak výborným střelcem. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Andrés Iniesta

2. Analýza hráče › Andrés Iniesta

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Gareth Bale

1. Analýza hráče › Gareth Bale

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3642x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4580x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4403x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4339x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks