Světový fotbal

Analýza hráče › Gareth Bale

0x Foto, 1x Video, datum 11. 04. 2012, kategorie Světový fotbal, přečteno 3711x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.
(foto: thefootballproject.net)


Volný překlad

 

1. ÚVODNÍ SLOVA

Čas 0:05
"Vítá vás Dylan Tooby a TheSoccerEssentials. Doufám, že tvrdě trénujete... Teda já vlastně vím, že tvrdě trénujete pokud jste viděli všechny moje videa. Pamatujte na to, že vše je o poctivém tréninku."

"Dnes se v tomto videu podíváme na mladého zářivého křídelního hráče Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur."

 

2. EFEKTIVNÍ RYCHLOST

Čas 0:30
"První věc, kterou bych chtěl rozebrat je jeho běh s míčem. Možná bych měl říct spíš vedení míče nebo dribling, ale popravdě, když uvidíte Garetha Balea v akci, tak on vlastně s míčem přímo sprintuje. Jestli se chcete stát lepším a efektivnějším hráčem, jsou sprinty s míčem něco, na čem musíte (i kromě jiných věcí) pracovat."

"Důvod proč je Gareth Bale se svým stylem hry tak úspěšný je ten, že má perfektní kvalitu vedení míče v rychlosti. Co tím myslím? Jeho pokopnutí je dost tak akorát na to, aby se dostal do své největší rychlosti. Kdyby si míč pokopával málo, musel by zpomalit a nemohl by tak rychle sprintovat. Takže je proto potom hodně efektivní, když si pokopne balón tak akorát a může s ním běžet na maximum. Kdyby si na druhou stranu míč pokopnul moc daleko lehce by ho ztratil."

"Jestli se chcete zlepšit ve vedení míče při sprintu, musíte trénovat přesně to samé, tedy běh s míčem v nejvyšší rychlosti. Nefunguje to tak, že se budete dívat jenom na toto video nebo že budete trénovat pouze práci s míčem a zároveň budete očekávat, že s nim budete schopni běhat hodně rychle. Proto musíte trénovat přesně toto. Doporučuju vymezit si nějakou vzdálenost řekněme okolo 40-50 metrů a trénovat sprinty s míčem ve vysoké rychlosti. Klíčem je, abyste si nepokopávali míč moc daleko, ale jak jsem říkal, jen tak akorát, abyste se s ním dostali do své nejvyšší rychlosti."

Čas 1:46
Ukázka sprintů s míčem Garetha Balea...

 

3. "SMRTÍCÍ" CENTRY

Čas 2:32
"Gareth Bale ví jak poslat ostrý centr do šestnáctky soupeře. Když patříte mezi křídelní záložníky, musíte takové centry trénovat. Ale pozor, pouhé nějaké nakopnutí míče před branku soupeře nestačí. Musíte být schopni dát do centru rychlost a najít daný cíl. Jedna věc, která odlišuje Garetha Balea od ostatních křídelních hráčů je to, že dokáže produkovat právě ostré centry. Až tak moc nedává velkou váhu tomu, jestli trefí přesně jednoho vybraného hráče, protože nacentruje do šestnáctky hodně ostrý míč, který je i tak hodně velkou hrozbou pro všechny bránící. Proto příště, když budete centrovat na tréninku nebo přímo v zápase, snažte se přidat svému centru větší rychlost."

"Dobré centry jdou ruku v ruce s dobrou technikou. Takže pokud nedokážate dobře a přesně přihrávat a dávat dlouhé balóny vzduchem, nebudete schopni před branku poslat efektivní centr. Proto pokaždé toto trénujte, třeba aspoń 5 min před a po tréninku nacvičujte centrování a trénujte taky 'zakroucené' míče na své spoluhráče tak, aby mohli zakončovat."

Čas 3:28
Ukázka centrovaných míčů Garetha Balea...

 

4. SCHOPNOST SKÓROVAT

Čas 4:17
"Sezónu od sezóny je Gareth Bale čím dál lepší a nebezpečnější gólový střelec. A to z těchto dvou důvodů..."

"Za prvé je odhodlaný dostat za každou cenu do útoku, dostat se do šestnáctky soupeře vždy jak jen to je možné. Jestli chcete střílet víc gólů, musíte se před branku soupeře dostávat víc a víc častěji. Přes to prostě nejede vlak. Takže pokud vídíte, že spoluhráči už útočí na hranici šestnáctky a vy jste pořád někde vzadu u poloviny hřiště, musíte pracovat na své fyzičce. Nevím jak moc jste na tom s fyzičkou, ale prostě ji musíte zlepšit. Každý den byste měli pracovat na tom, abyste byli víc fit. To jediné vám v tomhle pomůže na hřišti a pomůže vám střílet víc gólů."

"Druhá věc je jasná a je to jednoduše schopnost vystřelit. Gareth Balevelmi dobrou kopací techniku jeho levačky, ale dokáže dobře vystřelit taky svou 'slabší' pravou nohou. To že to dokáže je výsledkem toho, že střelbu trénuje každý den. Proto pokud se chcete stát lepší střelcem a střílet víc gólů, musíte trénovat střelbu každý den nejméně 10 minut. Jestli dokážete trénovat střelbu každý den aspoň 10 minut například na branku nebo proti nějaké zdi, tak touto jednoduchou věcí můžete dosáhnout toho, že budete střílet víc branek."

Čas 5:28
Ukázka střelby Garetha Balea...

 

5. ZÁVĚREČNÁ SLOVA

"Takže děkuju, že jste se dívali na toto video. Jak jste mohli vidět, Gareth Bale je hodně nebezpečný útočný křídelní záložník, ale je taky velmi dobrý při bránění. Nebojí se vrátit zpět a pomoct tak svému týmu v defenzivní činnosti. Pokud chcete být lepším hráčem, lepším křídlem, pracujte na těch věcech, které byly zmíněny v tomto videu, podívejte se na video třeba znovu a aplikujte moje tipy přímo v reálu. Uvidíme se příště..."


(na chyby v překladu můžete upozornit
e-mailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

 

Všechny epizody této video série

Analýza hráče › Luis Nani

9. Analýza hráče › Luis Nani

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ronaldinho

8. Analýza hráče › Ronaldinho

Dnešní díl hráčských analýz bude zaměřen na hráče, který tak trochu už zmizel z hlavní fotbalové scény, ale přesto stále patří na top úroveň. Řeč je o Ronaldinhovi, který se ve třiceti letech možná trochu předčasně rozhodl, že se vrátí hrát do své rodné Brazílie. Přestože si Ronaldinho už neudržuje takovou fyzičku a postavu jako před několika lety, kdy byl v nejlepší formě, stále se lze od něho naučit hodně užitečných věcí. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Carles Puyol

7. Analýza hráče › Carles Puyol

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Xavier Hernandez

6. Analýza hráče › Xavier Hernandez

V tomto díle hráčských analýz se zaměříme na hru jednoho z aktuálně nejlepších středních záložníků na světě, který má veliký vliv na celkovou hru svého týmu - Xavi Hernandez. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ángel di María

5. Analýza hráče › Ángel di María

Kouzelník s míčem, výborný nahrávač a zakončovatel... To vše zdobí křídelního hráče z Realu Madrid, na kterého se zaměříme v tomto díle hráčské analýzy - Ángel di María. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Nemanja Vidič

4. Analýza hráče › Nemanja Vidič

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Robin Van Persie

3. Analýza hráče › Robin Van Persie

V nové hráčské analýze si společně probereme hru, nebo přesněji góly, jednoho z nejlepších útočníků světa - Robina Van Persieho. Ten před nedávnem získal cenu za nejlepšího hráče sezóny anglické Premier League a to podle novinářů i samotných hráčů. Na ukázkách z jeho několika gólů uvidíte, proč je tak výborným střelcem. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Andrés Iniesta

2. Analýza hráče › Andrés Iniesta

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Gareth Bale

1. Analýza hráče › Gareth Bale

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3642x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4578x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4403x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4339x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks