Dorost

Ani hra v oslabení nezabránila vítězství dorostenců nad lídrem tabulky z Lichnova

0x Foto, 0x Video, datum 14. 06. 2011, kategorie Dorost, přečteno 4789x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

V předposledním utkání sezóny zajížděli naši dorostenci na půdu vedoucího týmu tabulky z Lichnova. Naši hráči hned od začátku dostávali soupeře pod tlak, ale bohužel jako první rozvlnili síť domácí - 1:0. Deset minut před koncem první půle ale dokázali trojanovičtí vyrovnat díky střele hlavou Kuby Jiříčka - 1:1. Brzy po začátku druhého poločasu odpískal hlavní rozhodčí přísný faul Tomášovi Baladovi a po jeho protestech dokonce tasil červenou kartu. I přes hru v oslabení naši hráči nakonec strhli vedení na svou stranu díky brance Lukáše Slováčka - 1:2. Do konce zápasu se už skóre neměnilo a hráči si tak odvezli zasloužené vítězství.

12.kolo, So 11.6.2011, dorost Okresní soutěž
Lichnov - Trojanovice I. 1:2 (1:1)
Góly: J.Jiříček, L.Slováček

Trenér D.Boháč komentuje zápas:

Týden po 2. mužstvu tabulky nás čekal papírově nejsilnější soupeř, vedoucí tým OS, mužstvo Lichnova. Motivace proti tomuto soupeři byla zvýšená také, protože jsme s ním hráli 1. zápas v soutěži a na domácím hřišti jsme podlehli 3:4, i když jsme ještě v poločase vedli 3:1. Do Lichnova jsme jeli s tím, že chceme předvést výkon, který bude podobný tomu jaký jsme předvedli proti Rybí a také si odvézt nějaké body.

Od začátku zápasu naši kluci na soupeře vletěli, aby ukázali, že se nebojí a že to s nimi nebude mít Lichnov lehké. V prvních 20-ti minutách byly Trojanovice jasně lepší v pohybu i ve hře s míčem. Výsledkem byly rohy a začaly přicházet šance. Bohužel žádná se nepodařila proměnit a jak se říká "nedáš, dostaneš". Po průniku z levé strany, přihrál hráč Lichnova pod sebe na šestnáctku a pro pravého záložníka nebyl problém umístit balón do míst kde náš brankář nemohl zasáhnout. Gól nás zaskočil a 10 minut trvalo než jsme opět začali hrát to co jsme chtěli. Přišla 1. vyložená šance J. Jiříčka, který obešel i brankáře, ale z ostrého úhlu nedokázal zakončit. Domácí to nevarovalo a bylo až s podivem kolik prostoru měli naši záložníci a útočníci. Neslané, nemastné hry domácích jsme využili v 35. minutě. Na pravé straně se uvolnil L. Slováček, zacentroval do šestnáctky, J. Jiříček opět vyhrál hlavičkový souboj a poslal prudkou hlavičku po pravé ruce gólmana. Ten vytáhl vynikající zákrok a míč vyrazil. Ten se dostal k J. Blažkovi, který znovu našel J. Jiříčka, který tentokrát nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 1:1. Poté přišly ještě další šance L. Slováčka a J. Jiříčka, bohužel skóre se do poločasu už nezměnilo. Myslím, že nikdo z nás nečekal, že v 1.poločase budeme o tolik lepší než domácí... Ti si kromě vstřeleného gólu vytvořili ještě 1 šanci, kterou skvěle vychytal M. Kunc v naší brance.

Do druhého poločasu jsme udělali 1 změnu v sestavě, kdy Marek Kunc nahradil na levé záloze J. Dobiáše. 2. poločas začal stejně překvapivě jako první! Ve 2. minutě po perfektní akci běžel J. Jiříček sám na brankáře hostí, který jeho střelu vytěsnil jen za sebe. Kuba z ostrého úhlu kopal do prázdné branky, ale bohužel tam stačil doběhnout obránce Lichnova, který ale stačil míč odkopnou jen na pětičku před L. Slováčka. Ani ten však nedokázal prostřelit val před sebou. 3 šance v 15-ti sekundách!!! V 5. minutě přišel jeden z rozhodujících momentů utkání. Hráč Trojanovic byl sražen zezadu před pokutovým územím Lichnova. Nedelegovaný (domácí) rozhodčí nechal pokračovat ve hře, míč se dostal na naši polovinu k útočníkovi domácích, kterému jej čistým skluzem odebral T. Balada. Rozhodčí zapískal faul, který nemohl vidět ani on. Přišly protesty T. Balady, který viděl nejprve žlutou a posléze i červenou kartu! Do konce zápasu chybělo 40 minut a měli jsme vyloučeného stopera. Přeskupili jsme trochu sestavu, ale nadále jsme hráli na 2 útočníky. V 53. minutě se nám naše aktivita vyplatila. J. Jiříček obešel 2 hráče na pravé straně, přihrál na pětičku a L. Slováček neměl se zakončením problémy. Vedli jsme 1:2, ale do konce zápasu chybělo moře času. Nebudu dále popisovat zbylý průběh zápasu, protože na výsledku už se nic nezměnilo. Nezměnily ho ani další šance J. Jiříčka, D. Drozda nebo J. Blažka a taky ani nastřelená tyč domácího mužstva. I ve druhém poločase jsme byli lepší, a proto je výsledek zasloužený.

Musím všem hráčům poděkovat za předvedenou hru a hlavně za bojovnost a zarputilost. Na všech bylo vidět, že ten den chtějí v Lichnově vyhrát a nic jiného nepřichází do úvahy. V tropickém počasí dokázali 40 minut hrát o 10 lidech a dokonce být lepší než 1. mužstvo tabulky. Klobouk dolů! Doufám, že v posledním zápase předvedou podobný výkon a po zápase budou sami se sebou spokojeni.

V neděli 8.5.11 konečně dorost Trojanovic odehrál 1. mistrovské utkání sezóny. Jen pro připomenutí, první zápas měl proběhnout 16.4.11 s Rybím na domácím hřišti. Bohužel vlivem počasí se toto utkání neodehrálo a nehrál se ani další zápas - 23.4.11 s Jeseníkem, který se odhlásil ze soutěže. Pro hráče i trenéry bylo čekání na 1. mistrovský zápas hodně dlouhé... Všichni jsme čekali cotak dlouhá pauza bez zápasu, s týmem udělá.


Další články z kategorie Dorost

Dorostenci zahájili sezónu výhrou s Kunínem
26x Foto, 1x Video, datum 11. 08. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4641x
Shrnutí sezóny 2011/2012 - dorost
31x Foto, 1x Video, datum 08. 07. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4150x
Dorost na závěr sezóny remizoval s Mořkovem
31x Foto, 1x Video, datum 17. 06. 2012, kategorie: Dorost, přečteno 4856x
Dorostenci zakončili sezónu remízou v Libhošti
0x Foto, 0x Video, datum 24. 06. 2011, kategorie: Dorost, přečteno 4773x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks