Světový fotbal

Co ví William Gallas...

0x Foto, 2x Video, datum 07. 03. 2010, kategorie Světový fotbal, přečteno 2558x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

"Jsem William Gallas a tohle je, co já vím... Když jsem začínal s fotbalem, hrál jsem tady v Guadeloupe. Náš trenér mi řekl: 'Možná bys mohl být profesionál.' Pracoval jsem na sobě velmi tvrdě abych se dostal do Clairefontaine (francouzská vyhlášená fotbalová akademie)..."

(foto: www.zimbio.com)

Připravuje se
  • Co ví Ruud van Nistelrooy...
  • Co ví Wayne Rooney...
  • Co ví Joe Cole...



Překlad

"Jsem William Gallas a tohle je, co já vím...
HISTORIE
Když jsem začínal s fotbalem, hrál jsem tady v Guadeloupe. Náš trenér mi řekl: 'Možná bys mohl být profesionál.' Pracoval jsem na sobě velmi tvrdě, abych se dostal do Clairefontaine (francouzská vyhlášená fotbalová akademie). Zde jsem zůstal 3 roky a potom jsem prošel Caen, Marseille, Chelsea... Jsou to pěkné vzpomínky. A po Chelsea jsem se dostal do Arsenalu.

NEJLEPŠÍ RADA
Musíte vyhrát PRVNÍ MÍČ. Jestli vyhrajete první míč, získáte nad protihráčem výhodu. Mám to rád protože je to vážně velká výzva mezi obráncem a útočníkem. Když bráníte, musíte si hlídat vašeho hráče dokud nebude míč na kopačkách vašeho týmu. Chci ať útočník vidí, že JSEM LEPŠÍ NEŽ ON.

VYUŽIJ SVÉ SILNÉ STRÁNKY
Dříve jsem byl útočníkem, teď jsem obráncem. Přiznávám, že jsem nebyl jako útočník dost dobrý. Můj trenér se mě zeptal jestli nechci hrát záložníka a já jsem nebyl proti. Po několika měsících mi řekl, že bych měl možná raději hrát v obraně protože jsem nepředkládal spoluhráčům dobré přihrávky. Řekl jsem no dobře. Teď rozumím útočníkům protože jsem jim byl taky a to mi pomáhá velmi rychle číst hru.

DUŠEVNÍ SÍLA
Vzpomínám si na svůj vlastní gól, který jsem vstřelil v zápase proti Manchesteru Utd. Během poločasu jsem musel být velmi silný a říkat si 'nevadí, to se stává, buď v pohodě, udělals chybu, ale NEVZDÁVEJ SE' a potom jsem Manchesteru vstřelil branku. Někteří hráči nejsou v tomto dost silní, není to nic radostného, ale mě se to líbí.

ČTENÍ HRY
Toto musím popsat ve francouzštině... Mladý obránce musí umět poznat, jestli je jeho protihráč-útočník rychlý nebo ne a musí vidět jestli se pokouší udělat nějaký překvapivý pohyb. Jestli na to obránce skočí, pak útočník 'poděkuje' a proklouzne kolem obránce. A proto je důležité přečíst během několika minut hru útočníka, kterého bude nutno během zápasu ubránit.

OFENZÍVA
V každém zápase CHCI DÁT GÓL, prostě chci vstřelit branku. Jestli mám příležitost, tak chci skórovat. Ale vím, že JSEM OBRÁNCE, a to znamená, že musím odvést dobře svou prací. Jestli ale mám tu možnost ke vstřelení branky, prostě ten gól chci dát.

OBRÁNCI
Mladí obránci na sobě musí během tréninku hodně makat, aby dokázali dobře odebrat míč útočícímu hráči jak z levé strany, tak i z pravé strany. ARSENE WENGER často rád říkává: 'Musíte být hodně silní, musíte hrát chytře a když máte míč, to je fáze kdy musíte začít protiútok'.

DALŠÍ LEVEL
Fotbal je hra a tou se musíte bavit, to je hodně důležité, musí vás to bavit. Musím pracovat tvrdě, abych se pokusil být nejlepším. Prostě hrát fotbal... HRÁT, HRÁT, HRÁT..."

Dostaň se na další level!

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na
info@fotbaltrojanovice.cz)

Originál

"I'm William Gallas and this is what I know...
HISTORY
When I was young, I played there in Guadeloupe. Our manager said to me: 'Maybe you can be a professional'. I worked very hard to get to Clairefontaine. I stayed three years there. After that I went to Caen, Marseille, Chelsea... Good memory. And after Chelsea I went to Arsenal.

BEST ADVICE
You have to win the FIRST BALL. If you win the first ball, you take the little advantage on him. I like it because you it's really big challenge between the defender and the striker. When you defend, you have to keep your man and you have to stay with him until the ball is clean. I want to show to the striker I'M BETTER THAN HIM .

PLAY TO YOUR STRENGTHS
I was striker before, now I'm defender. I admit I was not good at all. My manager asked me, if I want to play midfield. I said why not. And after few months he said: 'You have to play maybe in defend because you are not good because you don't give good balls'. I said OK. I understand to the striker because I was striker before, that means I read them game very quick.

MENTAL STRENGTH
I remember my own goal I scored against ManUtd. I should be very strong in my head during half time to said to myself let's go, doesn't matter, you make a mistake and DIDN'T GIVE UP and I scored the goal. Some players are not strong at all, you know that's not like a pleasure, but I like it.

READING THE GAME
I have to explain in French... I think a young defender needs to see if his opposing striker is quick or not and see if the striker is trying to get him to make the first move. If defenders dive in, the striker will say 'thanks very much' and dribble past easily. That's why in the first few minutes you've got to read the striker's game.

GETTING FORWARD
In every game I JUST WANT TO SCORE, I just want to score and that's it. If I have an opportunity I want score but before that I know I AM THE DEFENDER, that means I have to do my job very well, but if I have an opportunity to score I want score.

DEFENDERS
The young defender has to work very hard during the training to do good tackle on the left side and on the right side. ARSENE WENGER often like to say: 'You have to be very strong, you have to play very eyed and when you are with the ball, this is your phase to play to counter attack'.

NEXT LEVEL
You have to know the football is a game, you have to enjoy, I thing this is important, you have to enjoy. I have to work more to try to be the best. Just play football... PLAY, PLAY, PLAY..."


Take it to the next level!

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na info@fotbaltrojanovice.cz)


William Gallas

Věk: 33
Datum narození: 17. 08. 1977
Místo narození: Asnières-sur-Seine, Francie
Web: www.williamgallas.net

William Gallas je francouzský fotbalista, který v současné době nastupuje za anglický tým Arsenal, kde nejčastěji hraje ve středu obrany. Gallas je jedním ze stálých členů francouzské fotbalové reprezentace. Zahrál si na mistrovství světa i Evropy. Reprezentoval Francii i v roce 1997 na juniorském světovém šampionátu.



 

Všechny epizody této video série

Co ví Wayne Rooney...

5. Co ví Wayne Rooney...

V zápase je důležité umět správně načasovat akci nebo střelu na bránu, pokud se to nepovede, je to potom snadná práce pro bránící hráče a brankáře. Rozhodující je taky první dotek s míčem a všechno je samozřejmě o tom si takové věci natrénovat. Podívejte se, co na to říká anglický útočník Wayne Rooney, proč je první dotek tak důležitý, jaký typ střely je vhodnější použít v různých situacích a jak některé speciální střely provést...

Co ví Joe Cole...

4. Co ví Joe Cole...

Hráč může umět různé triky a parádičky nejlépe z hráčů na hřišti, ale pokud je nebude dělat ve správný moment a ve správné pozici, budou jeho fintičky k ničemu. Podívejte se, co říká anglický záložník Joe Cole o vytváření si prostoru při hře, o speciálních kličkách a taky o obcházení obránců...

Co ví Ruud van Nistelrooy...

3. Co ví Ruud van Nistelrooy...

"Vždycky jsem doufal, že budu takový ten tvůrce hry s číslem 10 na zádech. Za útočníkem, doufal jsem v záložníka, středního záložníka. Ale hrával jsem všechny pozice, abych se o hře více naučil. Hrával jsem v obraně a v záloze a taky nahrotu nebo na krajích..."

What William knows

2. Co ví William Gallas...

"Jsem William Gallas a tohle je, co já vím... Když jsem začínal s fotbalem, hrál jsem tady v Guadeloupe. Náš trenér mi řekl: 'Možná bys mohl být profesionál.' Pracoval jsem na sobě velmi tvrdě abych se dostal do Clairefontaine (francouzská vyhlášená fotbalová akademie)..."

Co ví Andrés Iniesta...

1. Co ví Andrés Iniesta...

"Ke zlepšování kondice potřebujete dobrý trénink. Trénink musí být intenzivní, abyste byli připraveni čelit náročné sezóně..."



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3712x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4660x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4479x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4408x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4189x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks