Světový fotbal

Arsène Wenger - Jak se staví velký hráč

0x Foto, 2x Video, datum 28. 02. 2010, kategorie Světový fotbal, přečteno 2179x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Arséne Wenger, který fotbalově vychovává jedny z nejnadanějších mladých hráčů světa, určitě ví něco o tom, co dělá velkého hráče Velkým... Podívejte se na názor manažera Arsenalu podle něhož hráči s úspěšnou kariérou těží z rovnováhy talentu, inteligence a motivace...

(foto: arsespeak.com)



Volný překlad

JAK SE STÁT SKVĚLÝM HRÁČEM

"Co vám můžu poradit, tak 'být úspěšný' znamená 'kolik jste schopni obětovat, abyste byli dobří'. A to co vás k tomu přinutí je jak si udržujete svou touhu stát se skvělým fotbalistou. Hráče stavíte podobně jako dům. Je tu nějaký základ, základem hráče je technika. Druhou částí jsou fyzické aspekty, první patro je o fyzické zdatnosti. Talent hráče se dá poznat mezi čtrnáctým a sedmnáctým rokem, když vidíte, že by mohl být dost rychlý i silný. A potom je tu druhé patro, taktické aspekty... rozumí hráč hře?, můžu se na něj spolehnout, když má míč?, ví kde se pohybovat?... A poslední částí, která se projevuje někdy okolo osmnáctého, devatenáctého roku je snaha hráče být úspěšným. Stát se skvělým hráčem je potom vše o kombinaci talentu, inteligence a motivace. Jestliže jedno z toho chybí, tak nebude ani skvělá kariéra."

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na
info@fotbaltrojanovice.cz)

Originál

HOW TO BECAME A GREAT FOOTBALL PLAYER

"What you can learn from somebody 'how be succesful' is 'how much is ready to give to be good'. What gets you to do that is treatment this desire to become a great football player. You build a player like you build a house. There's a basement, the basis of the player is a technique. The second part is a physical aspect, the first floor is the physical. Talent of the player that is decided between fourthteen - seventeen, when you see ok would be quick enough, strong enough. And then the second floor is a tactical aspect, does he understand the game, how can I rely to you if you have a ball and understand where to go. And then the final part that is decided in eighteen - nineteen years of age, is how much do I want to be succesfull. And it's all a combination of talent, intelligence and motivation. If one of the three is missing, is no great career."

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na
info@fotbaltrojanovice.cz)


Arsène Wenger

Věk: 60
Datum narození: 22. října, 1949
Místo narození: Strasbourg, Francie
Web: www.arsenal.com

Arsène Wenger, přezdíván 'Profesor', je velmi úspěšný francouzský fotbalový trenér. V současné době trénuje Arsenal FC hrající anglickou nejvyšší fotbalovou soutěž Premier League.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3715x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4661x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4480x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4409x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4190x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks