Světový fotbal

Analýza hráče › Carles Puyol

1x Foto, 0x Video, datum 22. 07. 2012, kategorie Světový fotbal, přečteno 3383x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.
(foto: www.picturesdepot.com)

Volný překlad

 

1. ÚVODNÍ SLOVA

Čas 0:00
"Zdravím vás, jak se máte? Tady je znovu Dylan Tooby spolu s novým videem na TheSoccerEssentials, které má za cíl vás motivovat, inspirovat a poučit, abyste se mohli stát lepšími hráči. V tomto videu se podíváme na jednoho z příkladných obránců dnešního moderního fotbalu, bojovníka na hřišti, jednoduše skutečného obránce Carlese Puyola."

 

2. ODEBIRÁNÍ MÍČE A BLOKOVÁNÍ STŘEL

Čas 0:44
"Puyolova největší přednost je jeho skvělé odebírání míčů a blokování střel. K tomu musí perfektně zkombinovat tyto tři prvky: 1. ideální načasování, 2. žádné váhání, 3. odhodlání. Proto pokud chcete být lepší v odebírání míčů, musíte na těchto třech bodech pracovat."

"Ideální načasování znamená vypíchnutí míče ve správný čas. Pokud jste moc ukvapení, míč minete, pokud jdete po míči naopak moc pozdě, pravděpodobně budete mít na svědomí faul, penaltu nebo přímý volný kop. Další věcí je jít po míči bez váhání, opravdu se naučte neváhát a naslouchat svému instinktu. Sekunda, kterou zaváháte je sekundou, díky které se vám odebrání nepovede. Proto běžte do toho podle svého nejlepšího úsudku, neváhejte a budete tak mnohem víc úspěšnější. Poslední věcí je odhodlání. Myslíte si, že když jde Puyol po míči, tak přemýšlí o tom, že by se mohl sám nějak zranit? Ne, o tom opravdu nepřemýšlí, do každého souboje jde vždycky s jasným účelem, kterým je vybojování míče a to je jediná věc, kterou má v té chvíli v hlavě a jeho jediná správná volba."

Čas 1:53
Ukázky odebírání míčů Carlesa Puyola...


 

3. TECHNICKÉ DOVEDNOSTI

Čas 2:30
"Dovednost, za kterou Puyol nesklízí tolik obdivu, jak by asi měl, je jeho technika. Puyol je skvělý obránce, ale někdy je ve stínu jeho defenzivních činností schováno to, jak moc je dobrý s míčem u nohy. Umí dobře přihrávat, vést míč, kontrolovat jej všemi částmi těla, levou i pravou nohou. Z toho byste si měli vzít ponaučení, že i když jste zrovna taky obránci a jste v bránění a odebírání míčů dobří, tak to neznamená, že nemusíte zlepšovat své technické shopnosti. Pokud chcete hrát na top úrovni, musíte se naučit, jak být víc sebejistý s míčem u nohy."

Čas 4:29
Ukázky technických schopností Carlesa Puyola...


 

4. SRDCE A ODHODLANOST

Čas 5:49
"Jedna oblast, kterou mají někteří hráči s Puyolem společnou je právě tady... Je to jeho srdce. Je to jeho touha, pracovní morálka a odhodlání vyhrát míč a nejenom to, ale i vyhrát celý zápas pro sebe samého, svůj tým, klub, zemi... Díky jeho statečnosti, bojovnosti a nebojácnosti je Puyol skutečně moderním bojovníkem na fotbalovém hřišti. Někdy Puyol sice trochu překročí hranice, třeba udělá faul nebo mine míč, ale pokud chcete být lepšími a efektivnějšími obránci, to je prostě hranice, na které se musíte naučit pohybovat. Nesmíte se bát zašpinit, když uděláte skluz, nesmíte se bát bolesti, kterou občas pocítíte, musíte být odhodláni tyto věci překonat pro dobro celého týmu."

Čas 4:29
Ukázky technických schopností Carlesa Puyola...


 

5. ZÁVĚREČNÁ SLOVA

Čas 5:49
"Děkuju, že jste se dívali na toto video. Doufám, že jste si z toho odnesli zajímavé poznatky a že je teď začnete i aplikovat. Ve svých trénincích a zápasech se opravdu zaměřte na to, abyste začali používat tipy a rady, které byly zmíněny v tomto videu i v těch minulých. Prosím komentujte a sdílejte toto video a pokud ještě nemáte mou zdarma dostupnou tréninkovou příručku, tak si o ni zažádejte přes moje internetové stránky. Mějte se, uvidíme se příště..."


(na chyby v překladu můžete upozornit
e-mailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

 

Všechny epizody této video série

Analýza hráče › Luis Nani

9. Analýza hráče › Luis Nani

Už je to nějaký čas, kdy výjimečný Ronaldo přestoupil z Manchesteru United, kde získal své velké jméno, do Realu Madrid. V tomto díle hráčských analýz sice nebudeme rozebírat tohoto skvělého hráče, ale zaměříme se na jiného, který tak trochu převzal jeho roli a patří mezi nejlepší krajní záložniky, kteří běhají po světových trávnících - Luis Nani. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ronaldinho

8. Analýza hráče › Ronaldinho

Dnešní díl hráčských analýz bude zaměřen na hráče, který tak trochu už zmizel z hlavní fotbalové scény, ale přesto stále patří na top úroveň. Řeč je o Ronaldinhovi, který se ve třiceti letech možná trochu předčasně rozhodl, že se vrátí hrát do své rodné Brazílie. Přestože si Ronaldinho už neudržuje takovou fyzičku a postavu jako před několika lety, kdy byl v nejlepší formě, stále se lze od něho naučit hodně užitečných věcí. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Carles Puyol

7. Analýza hráče › Carles Puyol

Válečník na fotbalovém hřišti, bojovník s velkým odhodláním a srdcem vítězit, moderní obránce dnešního fotbalového světa, ikona barcelonského týmu... Tyto všechny přízviska patří hráči, na kterého se zaměříme v dnešním díle hráčských analýzy - Carlese Puyola. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Xavier Hernandez

6. Analýza hráče › Xavier Hernandez

V tomto díle hráčských analýz se zaměříme na hru jednoho z aktuálně nejlepších středních záložníků na světě, který má veliký vliv na celkovou hru svého týmu - Xavi Hernandez. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Ángel di María

5. Analýza hráče › Ángel di María

Kouzelník s míčem, výborný nahrávač a zakončovatel... To vše zdobí křídelního hráče z Realu Madrid, na kterého se zaměříme v tomto díle hráčské analýzy - Ángel di María. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Nemanja Vidič

4. Analýza hráče › Nemanja Vidič

V předchozích díle seriálu hráčských analýz jsme se zaměřili spíše na útočné hráče. Dnes se ale blíže podíváme na hru jednoho z nejlepších středních obránců současnosti - Nemanja Vidiče z Manchesteru United. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Robin Van Persie

3. Analýza hráče › Robin Van Persie

V nové hráčské analýze si společně probereme hru, nebo přesněji góly, jednoho z nejlepších útočníků světa - Robina Van Persieho. Ten před nedávnem získal cenu za nejlepšího hráče sezóny anglické Premier League a to podle novinářů i samotných hráčů. Na ukázkách z jeho několika gólů uvidíte, proč je tak výborným střelcem. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Andrés Iniesta

2. Analýza hráče › Andrés Iniesta

Nový seriál hráčských analýz na webu fotbaltrojanovice.cz pokračuje analýzou dalšího světového hráče, tentokrát si blíže rozebereme hru Andrése Iniesty z Barcelony. Mezi hlavní přednosti Andrése Iniesty patří první dotek s míčem, efektivní vedení míče a herní inteligence. Zdrojem všech zpracovaných i připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.

Analýza hráče › Gareth Bale

1. Analýza hráče › Gareth Bale

Na webu fotbaltrojanovice.cz pro vás startuje nový online seriál, který se bude zabývat analýzou hry různých světových hráčů. Dozvíte jak vybraní fotbalisti hrají na svých postech, v čem vynikají a v čem jsou pro svůj tým přínosem a taky se dozvíte, na co se zaměřit, abyste se mohli případně dostat na takovou úroveň jako oni nebo se jí alespoň přiblížit. V prvním díle se zaměříme na mládého a výborného křídelního záložníka Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur. Dále se připravují analýzy hráčů jako jsou Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Luis Nani, Van Persie a dalších. Zdrojem všech připravovaných překladů analýz je skvělý Youtube kanál TheSoccerEssentials.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3643x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4580x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4405x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4339x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks