Světový fotbal

Brazilský styl: Elástico

0x Foto, 1x Video, datum 20. 02. 2011, kategorie Světový fotbal, přečteno 3352x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Přidej rychlost k technice klamání... Nalákej obránce tím, že budeš pohyb s míčem směřovat k němu. Když se pokusí vzít ti míč, ve velké rychlosti proveď klamný pohyb do strany a pak zase rychle na stranu druhou. Pokud bude provedení dokonalé, obránce tak lehce zmateš. Takovému triku se říká "Elástico".
(foto: www.youtube.com)

Volný překlad

'Elástico' je trik, který umím provádět docela snadno protože jsem se ho učil už od mala. Strávil jsem třeba celý den tím, že jsem si míč dával takto ze strany na stranu a tak se to naučil. Ze strany na stranu... Naznačit pohyb s míčem 'ven' a pak 'dovnitř'. Když běžíš na obránce jeden na jednoho, bude si myslet, že půjdeš na jednu stranu, ale pak najednou změníš směr do druhé. Je dobré to používat v místě, odkud můžeš hned po provedení triku ohrozit střelou branku. 'Elástico' je úžasné.

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)


Originální text

The Elastico is a dribble that comes easy to me, because I've done it since I was little. I'd spend the whole day like this and eventually I'd get it. Outside and inside... kind of go inside - but go outside. When you and the defender are face to face, he thinks you are going one way and you go the other especially near the goal area. If it's inside the area it's even better. The Elastico is excellent.

 

Všechny epizody této video série

Brazilský styl: Da Vaca

5. Brazilský styl: Da Vaca

Rychlost a jednoduchost. Tato dvě slova vystihují kličku, které se říká "Da Vaca" a její provedení spočívá ve správně načasovaném předkopnutí míče do volného prostoru, oběhnutí protihráče druhou stranou než míč a dostat ho znovu pod svou kontrolu.

Brazilský styl: Lambreta

4. Brazilský styl: Lambreta

Styl, rychlost provedení, moment překvapení. Další z řady triků, které představí toto video, patří k těm nejúžasnějším, zároveň ale taky k těm nejnáročnějším. Na "Lambretu" je potřeba rychlých nohou a správné koordinace, potom si stačí míč "jenom" přehodit přes hlavu a dokonale tak překvapit bránícího hráč.

Brazilský styl: Elastico

3. Brazilský styl: Elástico

Přidej rychlost k technice klamání... Nalákej obránce tím, že budeš pohyb s míčem směřovat k němu. Když se pokusí vzít ti míč, ve velké rychlosti proveď klamný pohyb do strany a pak zase rychle na stranu druhou. Pokud bude provedení dokonalé, obránce tak lehce zmateš. Takovému triku se říká "Elástico".

Brazilský styl: 360

2. Brazilský styl: 360

Dobří hráči ví dopředu, co udělají, dříve než se k nim dostane přihrávka. Jak provést známý fotbalový trik otočku s balónem o 360 stupňů vám ukáže Brazilec Robinho. Předvídání situace a rychlost provedení dělá tuto kličku jednou z nejúčinnějších...

Brazilský styl: Pelada

1. Brazilský styl: Pelada

"Pelada" je výraz pro pouliční hřiště, na kterém brazilští hráči Robinho, Nilmar a Luis Fabiano zdokonalovali od dětství svou rychlost, rychlé myšlení a způsob jak vyhrávat souboje jeden na jednoho. Základem tohoto je rovnováha a koordinace pohybů tak, aby kličky a náhlé změny směrů prováděli ve velké rychlosti. V dnešním videu se dozvíte, proč jsou brazilští hráči tak techničtí a v dílech dalších budete mít možnost se naučit některé ze skvělých kliček...

Dribbling is always important, and it's all about timing. You have to feel when it's time to do it. When you feel comfortable and you know that you're going to get the upper hand by doing this spin then do it close to the sideline or near the goal area. I am right-footed, I kick with my right foot, so... usually, I take the first touch with my right foot, the foot I'm going to kick with. I put my foot on the ball, then I spin with my left foot so I'm ready to hit it with my right foot. The faster you do it, the better. Indoor soccer, I can... pull it... like this and catch it on the other side. A good player thinks before the ball reaches him. He doesn't wait to control ball. I may make a mistake... but when the ball reaches me, I already knows what I'm going to do. I've already made my decision before the ball reaches me.


Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3642x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4580x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4403x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4339x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks