Světový fotbal

Legendy z La Masia

0x Foto, 2x Video, datum 18. 05. 2010, kategorie Světový fotbal, přečteno 2021x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

Z La Masia až na Camp Nou... Každý hráč, který nosí dres Blaugrana (modrá a sytě červená - barvy Barcelony FC), nosí jej v duchu klubu, fanoušků, v duchu dědictví Barcelony. La Masia je domovem pro mladé hráče, kteří pocházejí z různých částí Španělska a na žádost klubu se rozhodli opustit svoji rodinu. V La Masia bylo vychováno několik světově známých fotbalistů.



Překlad

"Když tým, za který hraješ, je pravým týmem, víš, jak pro něj pracovat protože o tom se ti snívalo. Nemusíš tvrdě dřít a přesto dostaneš ze sebe všechno, co je v tvých možnostech."

"Když tým, za který hraješ, je pravým týmem, snažíš se ubránit víc než jenom obdržení branky. Jsi na hřišti, ale taky součástí ochozů."

"Když tým, za který hraješ, je pravým týmem, není to hra, která je v sázce, ale tvoje hrdost. Tvůj soupeř se stává tvým největším rivalem."

"Když tým, za který hraješ, je pravým týmem, nemůžeš být nikdy spokojen protože toho existuje ještě mnoho, co může být vyhráno."

"Nepřemyslíš o sezónách, myslíš na zapsání se do historie."

ZAPIŠ SE DO DĚJIN

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

Originál

"When the team you play for is your true team, you know what you have to do, because you've dreamt it since you were small. You don't work hard, you give everything that you've got."

"When the team you play for is your true team, you defend much more than a goal. You are on the pitch and also in the stands."

"When the team you play for is your true team, it's not a game that's at stake, it's your pride. Your opponent becomes your greatest rival."

"When the team you play for is your true team, you can never be satisfied, because there is still so much more to be won."

"You don't think seasons, you think of history."

WRITE THE FUTURE

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na
info@fotbaltrojanovice.cz)

La Masia

La Masia, umístěná dále od stadionu, je místem výchovy mladých talentovaných hráčů Barçy. Tato symbolická stavba tvoří část historie a tradic FC Barcelona. Postavena byla již v roce 1702, měla sloužit jako farma.

Když byl otevřen Camp Nou, zavřely se dveře La Masia až do doby, kdy bylo nalezeno nové využití. V době prezidentování Enrica Llaudeta byla budova přestavěna a rozšířena a sloužila jako ředitelství klubu, které předtím bylo na jiném místě v ulici Via Laietana. Nové ředitelství bylo otevřeno 26. září 1966. S růstem klubu byly zbudovány další kanceláře a La Masia již nedostačovala potřebám, pod prezidentem Agustínem Montalem bylo ředitelství přesunuto do blízkosti místa, kde dnes stojí ledová plocha. La Masia tak nebyla znovu využívána až do přichodu Lluíse Núňeze, kdy bylo pro budovu nalezeno nové využití. Stala se ubytovnou pro mladé hráče, kteří nebyli z Barcelony. Renovace proběhla rychle a 20. září 1979 byla oficiálně uvedena do provozu.

Tato rezidence je domovem pro mladé hráče, kteří pocházejí z různých částí Španělska a na žádost klubu se rozhodli opustit svoji rodinu. V La Masia bylo vychováno několik světově známých fotbalistů, jako například Amor, Guardiola, Sergi, De la Pena, Puyol, Xavi, Reina, Víctor Valdés, Fabregas, Gabri, Messi či několik hráčů, kteří by se měli objevit na scéně v nejbližší době, to jsou například Giovani Dos Santos, Bojan Krkic či Marc Valiente.

(text byl převzat z webu www.fcbarcelona.cz)



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3641x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4578x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4402x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4338x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks