Světový fotbal

Moment, pro který trénovat - Lassana Diarra

0x Foto, 2x Video, datum 19. 04. 2010, kategorie Světový fotbal, přečteno 1881x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks

"Abych se dostal, jako profesionál, tak daleko, musel jsem se rozhodnout. Výdrž trénovat a budeš odměněn. To není ve fotbale tajemstvím. Jak jsem mohl poznat, tak nejdřív musí být člověk odhodlaný...."

(foto: images.mirror.co.uk)



Překlad

"Abych se dostal, jako profesionál, tak daleko, musel jsem se rozhodnout. Výdrž trénovat a budeš odměněn. To není ve fotbale tajemstvím. Jak jsem mohl poznat, tak nejdřív musí být člověk odhodlaný. Když ukážeš protivníkovi, že se ho nebojíš, bude se chovat jinak. Potom přichází trénink. Každý den vidím vedle sebe hráče, kteří vyhráli 'Zlatý míč', na sobě tvrdě makat. Když nejsi nejvyšší, největší nebo nejsilněší, musíš makat o to víc. Speciálně na moji pozici je spousta osobních střetů. Jestli nejsi vyrovnaný s psychickou zátěží, nemůžeš ze sebe na hřišti vydat to nejlepší a to je velmi frustrující. Nesnáším, když hraju špatně. Nesnáším taky prohrávání a když mě soupeř přehrává. Momentálně mám šanci zlepšovat se v Realu Madrid. Nemám žádný důvod nepracovat na sobě poctivě. Někdy to prostě bolí, ale potom se pozná rozdíl na hřišti. Tam teprve vidíš, že se zlepšuješ, že děláš pokroky. Hráč, který umí dobře zacházet s míčem, ušetří pár vteřinek. To ve výsledku znamená zbavení se dvou nebo tří hráčů a tak si můžeš lépe připravit a nasměrovat svou přihrávku nebo střelu. Na tom pracuje každý z hráčů. Když jsem šel do Chelsea, byl jsem jako ve snu. <nepřeložená část>Two years before, I used to hide to go running. Because it's difficult to come back home after being in a Football Academy. I didn't want to tell people I would resume football.<konec nepřeložené části> O dva roky později jsem šel do Chelsea, k Mourinhovi, Drogbovi, Makélélému... Tehdy jsem si řekl: Dobře, máš šanci, tak ji neztrať. Když chceš něco hodně moc, nikdo tě v tom nezastaví. Je to jen na tobě, ty se rozhoduješ. Vůbec nejsem nervózní z toho, že nosím v Realu Madrid dres s číslem 10. Proč? No prostě proto, že jsem byl zvyklý ho nosit taky v Belleville/Paříž."

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na info@
fotbaltrojanovice.cz)

Originál

"If I could make my in professional football, this is due to determination. Keep training and then you'll succeed. Football has no secrets. As I see it, what comes first is being strong-minded. If you show your opponent you're not scared of him, he will behave differently. Then comes training. Everyday, I see Golden Ball winners next to me working very hard. When you're not the tallest, the largest, or the strongest, you gotta work harder. Especially in my position, there's lots of contacts. If you're not up the physical challenge, you can't give everything on the pitch, and that's frustrating. I hate playing badly. I can't stand losing. I hate being dominated by my opponent. Today, I have the opportunity to make progress in Madrid. There's no reason not to work hard. Sometimes it's painful, but it makes the difference on the pitch. That's where you see you've made progress. A player with good control skills, saves half a second. This means eliminating 2 or 3 players. It gives you time to adjust your kick. It's sometimes every player keeps working on. Going to Chelsea was a real dream. Two years before, I used to hide to go running. Because it's difficult to come back home after being in a Football Academy. I didn't want to tell people I would resume football. Two years later, I joined Chelsea, Mourinho, Drogba, Makélélé, ... I told myself: OK, now let's go for it, I have no choice. When you want something very hard, no one can stop you. You made your decision. I'm not afraid of wearing No. 10 in Madrid, why not? I used to wear No. 10 in Belleville/Paris."

(na chyby v překladu můžete upozornit
emailem na
info@fotbaltrojanovice.cz)

Lassana Diarra

Věk: 25
Datum narození: 10. 4. 1985
Místo narození: Paříž, Francie
Web: www.realmadrid.com

Lassana Diarra je francouzský fotbalista, který momentálně hraje ve španělské La Liga za Real Madrid. Diarra je také členem národního týmu Francie. Jeho hlavní pozice je defenzivní záložník, ale může také hrát na jiných místech, jako třeba na pravé obraně, kde hrál v Chelsea a za národní tým.



Další články z kategorie Světový fotbal

Jaro se blíží. Posuň svůj fotbal na vyšší level!
0x Foto, 32x Video, datum 29. 02. 2016, kategorie: Světový fotbal, přečteno 3641x
Rady od profesionálů #část05
0x Foto, 6x Video, datum 23. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4578x
Rady od profesionálů #část04
0x Foto, 6x Video, datum 07. 03. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4403x
Rady od profesionálů #část03
0x Foto, 6x Video, datum 16. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4339x
Rady od profesionálů #část02
0x Foto, 6x Video, datum 02. 02. 2013, kategorie: Světový fotbal, přečteno 4111x
Email facebook twitter del.icio.us LinkedIn Google Bookmarks